μενού

Αδιαμφισβήτητα, από τις κορυφαίες στιγμές του Συλλόγου είναι η έκδοση της «Βοϊράνης», της διμηνιαίας εφημερίδας που για 10 ολόκληρα χρόνια, από το Μάιο του 1991 ως το Μάρτιο του 2001, ένωσε τους απανταχού Αγιοαθανασίτες.

Σκοπός της Εφημερίδας, που για ιστορικούς λόγους ονομάστηκε Βοϊράνη, είναι η ενημέρωση των συγχωριανών μας πάνω σε ενδιαφέροντα πολιτιστικά, ιστορικά και κοινωνικά θέματα του χωριού, που μας αφορούν όλους. Θα είναι ακόμη η επισήμανση προβλημάτων, αναγκών και ελλείψεων, και η βοήθεια των προσπαθειών των διαφόρων παραγόντων, υπηρεσιών και συλλόγων του χωριού μας. Κυριότερος όμως στόχος της είναι η πληροφόρηση των συγχωριανών μας που ζουν μακριά, για το τι συμβαίνει στο χωριό μας...

Απόσπασμα από το πρώτο τεύχος της «Βοϊράνης», Μάιος 1991

Αντικειμενική, ενωτική, μένοντας μακριά από πολιτικά χρώματα και σκοπιμότητες, επαινετική και στηλιτευτική όταν χρειαζόταν, με ποικίλη και πλούσια θεματολογία, με άρθρα και ανακοινώσεις ουσίας, η «Βοϊράνη» κατέγραφε ανελλιπώς την πορεία του Συλλόγου και την ιστορική και καθημερινή πραγματικότητα του χωριού.

Από τον υπεύθυνο έκδοσης της «Βοϊράνης»  Κωνσταντίνο Κυριαζή-Κηπουρό, τον Αύγουστο του 2015, λάβαμε μια επιστολή με τίτλο Μια οφειλόμενη -έστω και καθυστερημένα- «εξομολόγηση»όπου -εκτός των άλλων- η ιστορία της εφημερίδας και οι άνθρωποι που, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, συνετέλεσαν στην ιστορική αυτή προσπάθεια του Συλλόγου.

Η Ομάδα Εργασίας Ιστοχώρουψηφιοποίησε τα τεύχη της εφημερίδας και μπορείτε να τα διαβάσετε και να τα κατεβάσετε.
ΠΡΟΣΟΧΗ! κάθε τεύχος είναι μεγάλο αρχείο και ενδέχεται να καθιστερεί η εμφάνισή του στην οθόνη σας.


Σημείωση: Τα τεύχη 03, 18, 19, 20 και 21 δεν είναι διαθέσιμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

ΓΡΑΨΤΕ ΣΧΟΛΙΟ ΩΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ

0

People in this conversation

Σχόλια (94)

Load More
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Αναζήτηση

Δείτε επίσης

Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 5 επισκέπτες και κανένα μέλος

Κύλιση στην Αρχή