μενού

Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ Χορού

Πολιτιστικά Νέα (Απόσπασμα Εφημερίδας)

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Αθανασίου “Βοιράνη” είχε την τιμή και τη χαρά να εκπροσωπήσει την πατρίδα μας στο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών “χορεύοντας με τους λαούς” GRECIA E DINTOMI στο UDINE και στο BLESSANO της Βορείου Ιταλίας από τις 9 έως 13 Σεπτεμβρίου 2010. Το φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο στην Ελλάδα και σκοπός των διοργανωτών ήταν να υπογραμμίσουν τις ομοιότητες και τις διαφορές στο χορό, τις φορεσιές και τον πολιτισμό ανάμεσα στους λαούς.

Με ενθουσιασμό και ευθύνη το Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου καθώς και η Χορευτική Ομάδα Παραστάσεων προγραμμάτισε όσο ποιο καλά γινόταν την εμφάνισή της στο φεστιβάλ. Στην καλή και επιτυχημένη παρουσία μας συντέλεσε η συντονισμένη προσπάθεια της Προέδρου του Δ.Σ. κας Κ. Κωνσταντινίδου καθώς και των Χοροδιδασκάλων και Μουσικών και φυσικά η ουσιαστική συμπαράσταση του Δημάρχου μας κ. Τάσου
Χατζηλαζάρου. Η φιλοξενία ήταν πολύ εγκάρδια κα μάλιστα αλα ιταλικά.Εκεί γνωρίσαμε και τις άλλες αντιπροσωπείες που συμμετείχαν στην όμορφη αυτή διοργάνωση. Δόθηκαν συνολικά τρεις παραστάσεις σε διαφορετικές πόλεις της όμορφης περιφέρειας κάτω από τις επιβλητικές Άλπεις. Ο καιρός ήταν ο καλύτερος σύμμαχός μας, στο καταπράσινο τοπίο που απλωνόταν κάθε φορά ανάμεσα στα μικρά και παραδοσιακά χωριά ,με τα πανέμορφα γραφικά σπιτάκια. Νιώσαμε όλοι μεγάλη συγκίνηση όταν μας υποδέχθηκαν στο Δημαρχείο του BASILANO ,όπου τιμήθηκε ο δήμαρχός μας και έγινε η ανταλλαγή δώρων και αναμνηστικών. Ήταν μια παρουσία που τίμησε τα ελληνικά χρώματα και μας γέμισε με συγκίνηση που εκπροσωπήσαμε την πατρίδα μας προβάλλοντας τον ελληνικό πολιτισμό. 
Συγχαρητήρια αξίζουν στους χοροδιδάσκαλους του Συλλόγου, τον κ. Γ. Καλαβρινό υπεύθυνο για τους χορούς της Θράκης και την κα Β. Παπαδοπούλου υπεύθυνη για τους χορούς του Πόντου, οι οποίοι με μεράκι , προτροπή και επιμονή κατάφεραν να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Επίσης οφείλουμε να συγχαρούμε τους Χορευτές και τις Χορεύτριες που με αίσθημα ευθύνης μα περισσότερο με ψυχή και αγάπη για την παράδοση απέδωσαν τους χορούς των αλησμόνητων πατρίδων μας σε τέτοιο βαθμό ,ώστε όλοι νοιώσαμε ρίγη συγκίνησης και ταυτόχρονα υπερήφανοι εκπροσωπώντας την πατρίδα μας, κυρίως μετά το θερμό χειροκρότημα που απέσπασαν από τους παρευρισκόμενους.
Εν κατακλείδι, διαπιστώνουμε πως παρόμοιες συμμετοχές εκτός Ελλάδας ενώνουν και συσφίγγουν τους ανθρώπινους δεσμούς μεταξύ των λαών. Έτσι ανοίγονται νέοι δρόμοι επικοινωνίας και αλληλεγγύης με αποτέλεσμα τη διάδοση και τη διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. 
Τέλος ευχαριστούμε τις κυρίες του Δ. Σ.του συλλόγου που κατά τη διάρκεια του ταξιδιού στάθηκαν διακριτικά κοντά στους χορευτές και τις χορεύτριες του Συλλόγου και εξασφάλισαν ένα ευχάριστο και ασφαλές ταξίδι με όμορφες αναμνήσεις. Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά όλους όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτού του ταξιδιού.

Με εκτίμηση

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου

 


ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

ΓΡΑΨΤΕ ΣΧΟΛΙΟ ΩΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ

0
  • Δεν υπάρχουν σχόλια
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Αναζήτηση

Δείτε επίσης

Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 43 επισκέπτες και κανένα μέλος

Κύλιση στην Αρχή